top of page
Search
  • linlucilla81

Pyhän maailman lapset

Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, tänä kesänä ilmestyy avaruusoopperani Pyhän maailman lapset! Sain siihen idean 2017 ja olen kirjoittanut ja hionut sitä pitkään. Kyseessä on kauhuvaikutteinen aikuisille suunnattu avaruusooppera, joka kertoo kolmesta avioliitosta, Maapallon tuhosta, salaperäisistä muukalaisista, ääriliikkeistä - ja puutarhasta.


















Sain siihen alunperin idean työpaikallani, jossa oli hyllyssä Britannian siirtomaahistoriaan liittyvä kirja. Se kertoi nuorista naisista, jotka matkustivat Britannian hallitsemaan Intiaan 1900-luvun alussa tarkoituksenaan löytää aviomies, sillä siellä oli enemmän brittimiehiä kuin naisia. Tuo sai pohtimaan miten erilaisia avioliittokäytäntöjä sitä maailmasta löytyykään. Suuri osa avioliitoista jo Euroopan ulkopuolella on järjestettyjä. Millaisia avioliittoja olisi aivan omastamme eroavassa kulttuurissa, jonka arvomaailma olisi aivan erilainen kuin omamme? Jossa elinolosuhteet olisivat omaamme paljon ankarammat? Toinen asia, mitä halusin tutkia oli se, miten voimakkaita tunteita ja kauhutematiikkaa voi käsitellä spekulatiivisessa tarinassa. Luen paljon scifiklassikoita ja niissä henkilöt ovat usein ohuita ja persoonattomia ja kaikki uhrattu mielikuvitukselliselle maailmanrakentamiselle ja kantavalle idealle. Halusin kirjoittaa scifitarinaan henkilöitä, jotka saisivat minut tosielämässä siirtymään varovasti kadun toiselle puolelle. Miten he reagoivat ympäristöönsä? Miten he kokevat omat maailmansa ja vieraat valtakunnat? Pidän kovastakin kritiikistä, sillä se auttaa minua kehittymään kirjoittajana. Yksi kritiikki, mikä jäi mieleeni Vihreästä maailmasta oli se, että sen avaruussiirtokunnat muistuttivat liikaa omaa planeettamme. Niissä ei ollut sellaista avaruuden ihmeen tuntua. Olen oikeastaan samaa mieltä (ehkä joku terraformauskuvio taustalla).

Pyhän maailman lapsiin loin kaksi fiktiivistä maailmaa - Hellian ja Atenin, joista olen kirjoittanut niin kauan, että välillä unohdan, että ne eivät ole oikeasti olemassa. Rakastan Atenia niin paljon, että olen suunnitellut myös kaksi muuta samaan kulttuuriin sijoittuvaa romaania, jotka yhdessä Pyhän maailman lasten kanssa tulevat muodostamaan väljän trilogian. Mitä sinä tekisit, jos sinulla olisi yliluonnollisia kykyjä? Miten toimisit, jos sinua olisi lapsesta asti opetettu vain vihaamaan kaikkea oman heimosi ulkopuolella? Miten vapaa ihminen, ja, noh, osittain ihminen on päättämään mitä tekee elämällään? Kuvittele Star Wars, mutta myös Akira!

58 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page